Kāda saistība šūšanai ar akmeņiem? - Šarlotes audumi

Kāda saistība šūšanai ar akmeņiem?

Man ļoti pielipa šis teikums, kas klejo interneta dzīlēs "Why Buy It For $7 When You can Make It Yourself with $92 of craft supplies", jeb latviskojot" Kāpēc pirkt par 7 dolāriem, ja to vari uztaisīt pati par 92 dolāriem" 😆

Vai atpazīsti sevi? Es sevi noteikti!

Šis būs viens no tiem projektiem ar kuriem vēlos dalīties. Tā vietā, lai iegādātos speciālos šūšanai paredzētos smagumus, nolēmu tos izgatavot pati.  

Atgriežoties pie tēmas-Kāda saistība šūšanai ar akmeņiem? Viss tiešākā-akmeņi var kalpot kā smagumi piegriežot un pārzīmējot piegrieztnes uz auduma.

Šeit ir daži  soļi, kā to izdarīt:

1. Atrodi akmeņus
Izvēlies gludas un vienmērīgas formas akmeņus. Tos vari atrast jūras krastā, upes malā, vai vienkārši savā dārzā. Mēs atradām te pat netālu pie no mājas uz grantēta ceļa. Izmanto dažādu lielumu un formu akmeņus, lai radītu interesantu vizuālu efektu.



2. Sagatavo akmeņus
Pirms sāc krāsot, noskalo un nožāvē akmeņus, lai krāsai labi pieķertos. Ja tev riktīgs entuziasms, tad vari arī pēc mazgāšanas nogruntēt.

3. Krāsošanas process
Šeit bija jābūt nopietnai krāsošanai, BET mazie ķipari ieraudzīja krāsas un otas. 😆 Tos apturēt nebija iespējams. Tā nu krāsošanas process pārvērtās par ģimenes izklaidi.

Es izmantoju profesionālās akrila krāsas, bet ja tādas nav-vari sajaukt parastās guaša krāsas ar PVA līmi-šādi esmu vairākus akmeņus pārkrāsojusi un ļoti labi turas krāsa āra apstākļos.  Par cik mazie ķipari iesaistīti šajā procesā-ļāvos vienkārši katram izpausties ar savu radošumu. 


4.Ļauj nožūt
Lai krāsas labi noturētos, ļauj akmeņiem pilnībā izžūt. Tas var prasīt pat vairākas dienas. Jā-šķiet, ka sausi, bet kad izkustini, tad saproti, ka krāsa vēl šur tur mīksta.

5. Izmanto akmeņus šūšanas projektiem un ne tikai

Nokrāsotie akmeņi var kalpot dažādiem mērķiem. Tu vari tos izmantot kā krāsainu dekoru mājās vai dārzā. Man šie akmeņi kalpos kā smagumi-piegriežņu nostiprināšanai uz auduma-lai pārzīmējot vieglāk.



Akmeņu nokrāsošana ir ne tikai aizraujošs radošs process, bet arī veids, kā izmantojot dabas materiālus vari radīt pati sev praktiskus palīgus, kas atvieglos šūšanu.

Lai tev izdodas lieliski!

Atpakaļ pie bloga

Komentēt

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.