KAS IR ORGANISKĀ TRIKOTĀŽA? - Šarlotes audumi

KAS IR ORGANISKĀ TRIKOTĀŽA?

KAS IR ORGANISKĀ KOKVILNA?

Jau kādu laiku Šarlotes audumu veikaliņā ir organiskās kokvilnas audumi, kas tad īsti tie ir un ar ko atšķiras no parastās kokvilnas audumiem?

Organiskā kokvilna ir kokvilna, kas ražota, audzēta un sertificēta saskaņā ar bioloģiskās lauksaimniecības vadlīnijām un standartiem. Organiskās kokvilnas audzēšana saglabā augsnes, dabas un cilvēku veselību, jo ķīmiskā mēslojuma un pesticīdu vietā tiek izmantoti tikai dabiski līdzekļi un ilgtspējīgas metodes. Toksisku ķīmisku vielu un ģenētiski modificētu lietu (piemēram, sēklu) izmantošana ir aizliegta. Tā vietā organiskās kokvilnas audzēšana apvieno tradīcijas, inovācijas un zinātni, lai sniegtu labumu videi un veicinātu labu dzīves kvalitāti visiem.

SAMAZINĀTS ŪDENS PATĒRIŅŠ

 Tā kā kokvilna bieži tiek kultivēta sausos apgabalos, bet tās audzēšanai ir nepieciešams daudz ūdens, vietējie ūdens avoti ir pārmērīgi izaicināti. Savukārt organiskā kokvilna tiek apūdeņota līdz pat 80% ar lietus ūdeni. Turklāt gruntsūdeņi paliek tīri un bez kaitīgām ķimikālijām. 

LABĀKI DARBA  APSTĀKĻI KOKVILNAS LAUKSAIMNIEKIEM

Audzējot organisko kokvilnu, lauksaimniekiem un viņu ģimenēm labāki apstākļi. Tie nav pakļauti kaitīgām ķīmiskām vielām laukos, pārtikas vai ūdens apgādē. Turklāt daudzas bioloģiskās lauksaimniecības kopienas kā enerģijas avotu izmanto saules enerģiju un biogāzi, īpaši, ja piekļuve elektrībai ir ierobežota, piemēram, dažos Āfrikas un Indijas reģionos.

SAPRĀTĪGA CENA

Organiskā kokvilna dažreiz var šķist pārāk dārga. Ja tā padomā, ka Tuar savu izvēli ieguldi ūdens saglabāšanā, tīrā gaisā, veselīgā augsnē un lauksaimnieku labākā dzīvē – un pēc tā rēķinot, cena vairs nešķiet tik augsta.

Šujot no organiskās kokvilnas cilpiņtrikotāžas auduma esmu ļoti pārsteigta par šo audumu kvalitāti. Līdz šim visi tērpi, kurus esmu šuvusi no organiskās kokvilnas auduma ir lieliski- audums pēc mazgāšanas un nēsāšanas izskatās svaigs un jauns. 

BIOLOĢISKĀS KOKVILNAS PRIEKŠROCĪBAS ĪSUMĀ

Organiskajai kokvilnai ir daudz priekšrocību, kuras dažkārt no pirmā acu uzmetiena nav tieši pamanāmas. Organiskās kokvilnas izmantošana ikdienā aktīvi veicina cīņu pret klimata pārmaiņām, nodrošinot, ka augsnes nepaskābinās un neizžūst, aktīvi taupa ūdeni un samazina tā sauktās lauka emisijas. Turklāt, apstrādājot organisko kokvilnu sertificētā ražošanas procesā, mazāk kaitīgas ķīmiskas vielas nonāk ūdens apritē un arvien vairāk tiek pievērstas atjaunojamiem enerģijas avotiem rūpnīcās,

Lēmums par ilgtspējīgiem audumiem nav modes tendence, bet izvēlei jābūt tikpat dabiskai kā veselīgas un ilgtspējīgas pārtikas izvēlei. 

Ja vēlies dabai draudzīgus audumus arī savā garderobē, ieskaties Šarotes audumu plauktos. 

Lai radoša diena! 
Izmantotie avoti:

https://organiccottonplus.com/pages/learning-center

https://en.wikipedia.org/wiki/Organic_cotton

Atpakaļ pie bloga

Komentēt

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.