Kas ir Softshell audums un ko no tā šūt? - Šarlotes audumi

Kas ir Softshell audums un ko no tā šūt?

Zināms kā "Softshell" audums, tas ir moderns un daudzpusīgs materiāls, kas kļūst aizvien populārāks Latvijā tā praktiskuma dēļ. Tas piedāvā labu aizsardzību pret vēju un mitrumu, vienlaikus saglabājot elpoša materiāla spējas. 


Kas ir Softshell audums?


Softshell ir īpašs materiāls, kas parasti sastāv no diviem vai trim slāņiem. Ārējais slānis bieži ir izgatavots no noturīga un ūdensnecaurlaidīga materiāla, kas pasargā pret lietu un vēju. Vidējais slānis ir parasti vējizturīgs un palīdz saglabāt ķermeņa siltumu, bet iekšējais slānis piedāvā siltumu un komfortu. Tas var būt plānas trikotāžas vai flīsa. Mūsu sortimentā ir ar flīsa siltinājumu. 

Īsumā Softshell ir membrānu materiāls, kurš veidots no vairākām kārtām, lai veidotu šo fantastisko materiālu. 



Kā Softshell audumu šūt?
Par ekspertu sevi nesaukšu, bet no savas pieredzes varu teikt, ka šūšana no Softshell var būt viegla, ja zināmi daži knifiņi.

Šeit ir daži padomi:

1. Izmanto pareizo adatu: Lai šūšana būtu vieglāka, izmantoMicrotex adatas vai asu, smalku universālo adatu. Microtex adatas vieglāk izies cauri materiālam un atstās mazāku caurumiņu, lai audums pēc iespējas saglabātu  labāku izturību pret mitrumu.



2.  Izmanto klipšus: Audumu nav labi lieki caurdurt, tāpēc iesaku zīmējot uz auduma, izmanto smagumus. Savukārt fiksējot detaļas izmanto speciālos auduma klipšus vai atsevišķām detaļām līmlenti vai kādu pagaidu līmi.



3. Speciāla pēdiņa vai transportieris: Ja jūti, ka šujot audums īsti neiet uz priekšu un "buksē" vari nomainīt pēdiņu pret Teflona vai plastikāta pēdiņu. Var arī palīdzēt augšējais transportieris.

Vai tev vajag speciālo pēdiņu tu varēsi saprasti tikai pēc šūšanas, piemēram, man Bernette Sew& Go 8 tiek galā bez nekādām problēmām.



Ko no Softshell auduma var uzšūt?
Softshell audums ir lieliski piemērots dažādiem projektiem, kas prasa izturību pret laika apstākļiem. 

1. Virsdrēbes: Softshell audums ir lieliski piemērots jaku, mēteļu, lietus bikšu šūšanai, nodrošinot aizsardzību pret vēju un mitrumu.
Mans mīļais Softshell mētelītis:


2. Somas: 

Praktiskas un viegli kopjamas.



3. Cimdi un ratu cimdi: Softshell audumu var izmantot, lai šūtu cimdus un rokassargus, kuri aizsargās rokas no vēja un lietus stumjot ratiņus.



4. Lietus bikses: Saviem puišiem man ir lietus bikses no Softshell un esmu starā, jo kalpo vairākus gadus. Ideāli piemērotas vēsā rudenī un agrā pavasarī. NoSoftshell auduma var šūt dažādus apģērba gabalus bērniem, piemēram, jakas vai cimdus.


Ceru, ka sniedzu iedrošinājumu nebaidīties no Softshell un turpini radoši darboties un radīt brīnišķīgus un vērtīgus projektus, kas iepriecinās sevi pašu, klientus un mīļos!

Sniedze

 

Atpakaļ pie bloga

Komentēt

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.